IMG 20240529 113552U srijedu, 29.05.2024. u prostorijama Europe House, Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Bosni i Hercegovini je organizovala Trening radionicu: “Erasmus+ mogućnosti za BiH u oblasti mladih“.

Na radionici je prezentirana Erasmus+ akcija Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih, a učesnici su dobili informacije o koracima i procedurama neophodnim za uključivanje u Erasmus+ program, kako razviti projektnu aplikaciju, pronaći partnere te aplicirati projekat.

U uvodnom obraćanju, prisutne je pozdravio g. Fermin Cordoba, politički savjetnik pri Delegaciji Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Gošće radionice: Maja Vejzović-Volder, Menadžerica razvoja i koordinacije projekta i Merima Bečirović,  menadžerica Erasmus+ projekta iz Agencije lokalne demokratije Mostar su sa učesnicima podijelile svoja praktična iskustva sa Erasmus+ Programom te dale vrlo korisne savjete za planiranje, razvoj projektnih ideja kao i implementaciju Erasmus+ projekata.

Učesnici radionice koji su predstavljali organizacije koje aktivno rade sa mladima doprinijeli su radionici svojim pitanjima i idejama, te iskoristili priliku za međusobno upoznavanje i povezivanje kao i planiranje za buduće saradnje.