3 2048x2048Radionica ima za cilj prezentaciju Erasmus+ programa i praktičnu obuku učesnika kako postati dio najvećeg europskog programa koji podržavaju edukaciju, treninge, mlade ljude i sport širom Europe.

Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Bosni i Hercegovini i kontakt tačka za Erasmus+ Youth Asocijacija BRAVO vas pozivaju na Erasmus+ Info/Workshop dan, 05. decembra 2022. Godine, od 12:00 do 16:00, u Austria&Bosnia hotelu na Ilidži (Banjska bb). Erasmus+ je EU-ov program kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi. Njegov budžet iznosi oko 26,2 milijarde eura. Program za razdoblje 2021. – 2027. izrazito je usmjeren na socijalnu uključenost, zelenu i digitalnu tranziciju te promicanje sudjelovanja mladih u demokratskom životu.

Podupire prioritete i aktivnosti u okviru europskog prostora obrazovanja, Akcijskog plana za digitalno obrazovanje i Programa vještina za Europu. Taj program također podupire europski stup socijalnih prava, služi za provedbu strategije EU-a za mlade za razdoblje 2019. – 2027., te razvija europsku dimenziju u sportu

Erasmus+ nudi mogućnosti za mobilnost i suradnju za:

  • visoko obrazovanje
  • strukovno obrazovanje i osposobljavanje
  • školsko obrazovanje (uključujući rani i predškolski odgoj i obrazovanje)
  • obrazovanje odraslih
  • mlade i
  • sport.

LINK ZA PRIJAVU

Detaljne informacije o svim mogućnostima, uključujući sve kriterije, dostupne su u Erasmus+ Programskom Vodiču.

Informacije o rezultatima programa Erasmus+ dostupne su na platformi projekata programa Erasmus+.

To uključuje većinu inicijativa financiranih u okviru programa te odabrane primjere dobre prakse i priče o uspjehu.